Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Δε θα είναι υποχρεωτικό το Test to Stay

Offsite Team
- 14.01.2022

Δε θα είναι υποχρεωτικό το Test to Stay

Ή θα κάνουν τεστ ή θα μένουν καραντίνα οι μαθητές που είναι επαφές

Την επιλογή του να μπαίνουν καραντίνα ή για 5 συνεχόμενες ημέρες να υποβάλλονται σε rapid test θα έχουν οι μαθητές οι οποίοι θα είναι στενές επαφές κρούσματος.

Παρόλο που ο αρχικός προγραμματισμός προνοούσε την εφαρμογή του Test to Stay από τις 17 Ιανουαρίου, αυτό δε θα γίνει και τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η νέα ημερομηνία όπου θα ξεκινήσει να τίθεται σε ισχύ. 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Αρμόδια πηγή του υπουργείου Υγείας ξεκαθάρισε στην Offsite πως το Test to Stay δε θα είναι υποχρεωτικό. 

Την ίδια ώρα το υπουργείο Υγείας κάνει αγώνα δρόμου ώστε να βρεθούν λύσεις για επιτυχή εφαρμογή του Test to Stay. 

Αρχικά να αναφέρουμε πως σε περίπτωση κρούσματος σε μια τάξη, δε θα είναι υποχρεωμένοι όλοι οι μαθητές να μπουν σε καραντίνα ή να προσκομίζουν αρνητικό τεστ για 5 ημέρες. Το Test to Stay θα ισχύει μόνο για τις στενές επαφές του κάθε κρούσματος, όπως ορίζονται βάσει του πρωτοκόλλου για τα σχολεία. 

Παράλληλα, ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει ούτε το πού θα γίνονται τα τεστ στους μαθητές που είναι στενές επαφές. Το βέβαιο είναι πως η δειγματοληψία θα γίνεται από το υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα, όπως μας αναφέρθηκε, στόχος του υπουργείου είναι να υπάρχουν σημεία δειγματοληψίας σε όλες τις σχολικές μονάδες.

Όμως, σε περίπτωση που δεν παρουσιαστούν προβλήματα, τότε το υπουργείο Υγείας ήδη εξετάζει άλλους τρόπους όπως το να βρίσκονται κινητές μονάδες σε αρκετές περιοχές, σε κοντινή απόσταση από τα σχολεία οι οποίες θα λειτουργούν πριν από την έναρξη των μαθημάτων. 

Καταληκτικά σημειώνεται πως στην περίπτωση που προκύψει νέο κρούσμα από τους μαθητές που ήταν ήδη επαφές, τότε θα ακολουθείται ξανά η ίδια διαδικασία με τις νέες επαφές του κρούσματος. 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Συνάντηση και μετά ανακοινώσεις

Μιχάλης Χατζηπαντέλας και Πρόδρομος Προδρόμου θα έχουν την ερχόμενη Δευτέρα (17/1) συνάντηση με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, κατά την οποία θα συζητηθεί εκτενέστερα το Test to Stay και οι προϋποθέσεις για εφαρμογή του.

Λεπτομέρειες για τον τρόπο εφαρμογής του μέτρου αυτού αναμένεται ότι θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι σχεδιασμοί του υπουργείου Υγείας. 

Home