Στη Λευκωσία μίνι κατακλυσμός, στα παράλια ζέστη και λιακάδα (ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, 5/6/2023 - 16:25

Μια σύντομη καταιγίδα στη Λευκωσία, λιακάδα και ζέστη στα παράλια, ανήμερα του Κατακλυσμού.

Λίγο μετά το μεσημέρι, ξέσπασε μπόρα με το πιο κάτω βίντεο να καταγράφεται από την περιοχή της βιομηχανικής των Λατσιών.

Όπως είχε αναφέρει και στην πρόβλεψή της η Μετεωρολογική Υπηρεσία, το απόγευμα της Δευτέρας θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο εκδήλωσης σύντομης μεμονωμένης καταιγίδας, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό.

Στα παράλια όμως...καλοκαιριά!

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Κατά τις αυγινές ώρες πιθανό να σχηματιστεί τοπικά αραιή ομίχλη ή και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και γύρω στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, ωστόσο μετά το μεσημέρι θα εμφανίζονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο εκδήλωσης σύντομης μεμονωμένης καταιγίδας, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 31 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 27 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 26 στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 23 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Την Πέμπτη και την Παρασκευή αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες ελαφρές βροχές, κυρίως στα ορεινά.

Η θερμοκρασία την Τετάρτη αναμένεται να σημειώσει άνοδο και μη αξιόλογη μεταβολή την Πέμπτη, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή. Την Παρασκευή αναμένεται να σημειώσει περαιτέρω μικρή άνοδο.