Το γκολ του Λενγκλέ, κόντρα στην ροή του αγώνα, ανέβασε τους γηπεδούχους και έριξε ψυχολογικά τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι άργησαν να συνέλθουν και, στο 23', είδαν τον Λιονέλ Μέσι να «χορεύει» τρεις αντιπάλους και, πέφτοντας, να πετυχαίνει ένα καταπληκτικό γκολ για το 2-0.



Ο Αργεντινός, πρώτος σκόρερ στην ιστορία στην φάση των «16» του Champions League με 27 γκολ, πρόσθεσε άλλο ένα εφτά λεπτά αργότερα, με σουτ από κοντά ύστερα από σέντρα του Φρένκι ντε Γιονγκ, αλλά ο Τούρκος διαιτητής Τσουνέιτ Τσακίρ το ακύρωσε μέσω VAR για χέρι (;) του Λέο.



Ο Μέσι δεν το έβαλε κάτω και, στις καθυστερήσεις, έκλεψε την μπάλα από πίσω και κέρδισε καθαρό πέναλτι σε ανατροπή του Κουλιμπαλί, ο οποίος προσπάθησε να διώξει την μπάλα, αλλά... σούταρε το πόδι του αρχηγού της Μπάρτσα.

Ο Λουίς Σουάρες, αφού ο Μέσι δεν είχε συνέλθει από την κλωτσιά του Σενεγαλέζου, νίκησε τον Νταβίδ Οσπίνα από την άσπρη βούλα, διαμορφώνοντας ένα 3-0 που έμοιαζε τελειωτικό.



Έμοιαζε, αλλά δεν ήταν, αφού στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ράκιτιτς ανέτρεψε τον Μέρτενς μέσα στην περιοχή και ο Λορέντσο Ινσίνιε μείωσε σε 3-1, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο δεύτερο ημίχρονο.



Ο Γκατούζο κούνησε πολύ τον πάγκο, η Νάπολι το πίστεψε και το πάλεψε, αλλά δεν δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία των Μπλαουγκράνα, με εξαίρεση ένα γκολ του Αρκάντιους Μίλικ, το οποίο ακυρώθηκε ορθά για οφσάιντ, αλλά και μια κεφαλιά του Ίρβινγκ Λοσάνο, που έβγαλαν Τερ Στέγκεν και δοκάρι.

Μπαρτσελόνα (Κίκε Σετιέν): Τερ Στέγκεν – Σεμέδο, Πικέ, Λενγκλέ, Τζόρντι Άλμπα – Σέρτζι Ρομπέρτο, Ράκιτιτς, Ντε Γιονγκ – Μέσι, Σουάρες (90' Ζούνιορ Φίρπο), Γκριεζμάν (84' Μόντσου).

Νάπολι (Τζενάρο Γκατούζο): Οσπίνα – Ντι Λορέντσο, Μανωλάς, Κουλιμπαλί, Μάριο Ρουί – Φαμπιάν Ρουίθ (79' Ελμάς), Ντέμε (46' Λομπότκα), Ζιελίνσκι (70' Λοσάνο) – Καγεχόν (70' Πολιτάνο), Μέρτενς, Ινσίνιε (79' Μίλικ).

Με τον Λεβαντόφσκι σε ρόλο οδοστρωτήρα (2 γκολ, 2 ασίστ), η Μπάγερν διέλυσε ξανά την Τσέλσι (4-1), πέρασε με συνολικό σκορ το 7-1 και πάει στο μεγάλο ραντεβού των “8” κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Ηταν δεδομένη η πρόκριση της. Κλειδωμένη από το 0-3 του Λονδίνου. Απλά η Μπάγερν πιστοποίησε την παρουσία της στο Final-8 του Champions League, ντουμπλάροντας εντυπωσιακά τις νίκες με το εμφατικό 4-1 επί της Τσέλσι. Το μοναδικό ερώτημα αναφορικά με τους Βαυαρούς, ήταν το πώς θα εμφανίζοντας, δεδομένου ότι το τελευταίο επίσημο ματς τους ήταν στις αρχές Ιουνίου. Φάνηκαν σε πάρα πολύ καλή κατάσταση και διαχειρίστηκαν πανεύκολα την αναμέτρηση με τους Μπλε, έχοντας ως ηγετική μορφή και πάλι τον εκπληκτικό φέτος Λεβαντόφσκι, ο οποίος συμμετείχε σε όλα τα γκολ (2 δικά του, 2 ασίστ).

Ο Πολωνός σέντερ φορ αφού εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτί του (10'), μοίρασε ωραία την ασίστ για το 2-0 από τον Πέρισιτς (24'). Ο Αμπραχαμ με το 12ο γκολ του εκτός έδρας στη σεζόν, εκμεταλλεύτηκε τη λάθος επέμβαση του Νόιερ (44') και μείωσε για τους Λονδρέζους. Ο Λέβα όμως προς το τέλος του αγώνα εμφανίστηκε εκ νέου, αλλά κάνοντας τα ίδια με διαφορετική σειρά.

Στο 76' σέρβιρε στον Τολισό και στο 83' με κεφαλιά έκλεισε το καρέ της ομάδας, για να φτάσει σε προσωπικό επίπεδο τα 13 γκολ στο Champions League και 53 σε όλες τις διοργανώσεις με τη Μπάγερν. Και τώρα οι εκπληκτικοί και αήττητοι μέσα στο 2020, Βαυαροί, έχουν το μεγάλο ραντεβού την ερχόμενη Παρασκευή κόντρα στην Μπαρτσελόνα, με τις δυο τους να είναι οι μοναδικές σε αυτή την τελική οκτάδα του Champions League που έχουν κατακτήσει το τρόπαιο.

* Ο Λεβαντόφσκι έφτασε 66 γκολ στο Champions League, πέρασε εκ νέου τον Καρίμ Μπενζεμά και είναι ο 4ος σκόρερ όλων των εποχών στον θεσμό!
 

Δείτε ξανά ΕΔΩ τη live περιγραφή του αγώνα!
Μπάγερν (Χάνσι Φλικ): Νόιερ, Αλάμπα, Μπόατενγκ (63' Ζίλε), Κίμιχ (71' Οντριοθόλα), Ντέιβις, Τιάγκο (70' Τολισό), Γκορέτσκα, Πέρισιτς (64' Κουτίνιο), Μίλερ, Γκνάμπρι, Λεβαντόφσκι

Τσέλσι (Φρανκ Λάμπαρντ): Καμπαγιέρο, Ζουμά, Κρίστενσεν, Τζέιμς, Εμερσον, Καντέ, Κόβατσιτς, Μπάρκλεϊ, Μάουντ, Χάντσον-Οντόι, Αμπραχαμ (81' Ζιρού).


?' />
CYmedia Group:   CYtoday,    SportsBreak,    Novosti
Διαβάστε το τελευταίο Newsletter
ΓΙΟΡΤΕΣ
Δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ