Την ίδια ώρα, οι τουριστικοί πελάτες από τη Ρωσία δεν είναι σίγουρο πότε θα έρθουν για διακοπές στην Κύπρο, ενώ το Ισραήλ λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης έχει μεταφερθεί χθες στην κατηγορία Γ ανεβάζοντας τον βαθμό δυσκολίας για διακοπές. Το κλίμα αυτό δημιουργεί έξτρα προβληματισμό στο ξενοδοχειακό επιχειρείν που βλέπει αρκετά εμπόδια για σταδιακή ανάκαμψη και κρατάει μικρό καλάθι.
 
Ο «Φ» συγκέντρωσε τις απόψεις φορέων της τουριστικής αγοράς για την απόφαση της Κυβέρνησης κατά τη χθεσινή σύσκεψη στο Προεδρικό με την επιδημιολογική ομάδα, ότι εάν εξακολουθήσει η ίδια καλή επιδημιολογική εικόνα στο Ηνωμένο Βασίλειο, από την 1η Αυγούστου μπορεί να τοποθετηθεί στην κατηγορία Β.
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στην κατηγορία Β' το Ηνωμένο Βασίλειο από 1η Αυγούστου
 
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου Θάνος Μιχαηλίδης ανέφερε ότι «ως ξενοδόχοι αναμέναμε πότε θα δινόταν η ημερομηνία για να μπορούν να έρχονται Βρετανοί τουρίστες. Είναι θετικό που έχουμε την ημερομηνία και ήδη διανύουμε ένα μήνα που έχουμε χαμηλή πληρότητα». Δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι το γεγονός πως θα χρειάζεται τεστ κορωνοϊού ο Βρετανός τουρίστας, σημαίνει αύξηση του κόστους του τουριστικού πακέτου. Στη Βρετανία η μέση τιμή του τεστ, σημείωσε, είναι περίπου 100 στερλίνες. Άρα, για να έρθει μια τριμελής οικογένεια θέλει 300 στερλίνες συν το κόστος του ταξιδιωτικού πακέτου. Μας προβληματίζει, διευκρίνισε, το κόστος που συνοδεύει το υγειονομικό πρωτόκολλο, αλλά τουλάχιστον έχουμε ημερομηνία. 
 
Ο πρόεδρος της εταιρείας Kanika Hotels Σπύρος Καραολής χαρακτήρισε αρνητική εξέλιξη η ημερομηνία για την άφιξη των Βρετανών τουριστών να είναι η 1η Αυγούστου. Αναμέναμε, πρόσθεσε, η ημερομηνία για το άνοιγμα της βρετανικής τουριστικής αγοράς να είναι εντός Ιουλίου, με αποτέλεσμα οι προετοιμασίες που είχαν γίνει στις ξενοδοχειακές μονάδες να είναι πλέον άκυρες. «Φέραμε εργαζόμενους στα ξενοδοχεία για να μπορέσουμε να οργανωθούμε με τα υγειονομικά πρωτόκολλα». Εκεί που αναμέναμε τον Ιούλιο, ανέφερε ο κ. Καραολής, για να δούμε κάποια εισοδήματα, τώρα χάσαμε αυτή την ευκαιρία. Αν αναλογιστεί κανείς, πρόσθεσε, ότι ποσοστό 65% με 70% των τουριστών προέρχεται από την Αγγλία, τη Ρωσία και το Ισραήλ, τότε δεν υπάρχει προοπτική ανάκαμψης. 
 
Ο διευθύνων σύμβουλος του ξενοδοχείου Sun Rise Hotels Aλέξιος Χρυσαφίνης χαρακτήρισε θετική την προοπτική να έρθουν Άγγλοι τουρίστες και ότι είναι το πρώτο βήμα. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι αν το Ηνωμένο Βασίλειο μεταφερθεί στην κατηγορία Α τότε θα υπάρχει διαφορά για την Κύπρο. Ο πρόεδρος του ΣΤΕΚ Άκης Βαβλίτης ανέφερε ότι είναι σεβαστή η απόφαση του κράτους αλλά χάνεται και ο μήνας Αύγουστος. Το γεγονός ότι οι Βρετανοί τουρίστες θα πρέπει να κάνουν τεστ κορωνοϊού με κόστος στη χώρα τους 70 ή 100 στερλίνες λειτουργεί αποτρεπτικά, πρόσθεσε. Αναμέναμε τουρίστες από το Ισραήλ, αλλά η χώρα υποβιβάστηκε σε κατηγορία και δεν ξέρουμε πότε θα έρθουν τουρίστες από τη Ρωσία. Επεσήμανε επίσης ότι τα κυβερνητικά σχέδια δεν βοηθούν στο να ανοίξουν τα ξενοδοχεία και προγραμματίζεται συνάντηση με την υπουργό Εργασίας. 
 
?' />
CYmedia Group:   CYtoday,    SportsBreak,    Novosti
Διαβάστε το τελευταίο Newsletter
ΓΙΟΡΤΕΣ
Δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ