Ο ασθενής επέστρεψε από την Κίνα στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, όμως δεν φαινόταν άρρωστος και δεν είναι πιθανό να έχει μολύνει άλλους, πρόσθεσε η Υπηρεσία.

Πρώτο κρούσμα στην Βόρεια Μακεδονία
 
Η Βόρεια Μακεδονία επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα. Πρόκειται για μια γυναίκα που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.
 
«Η ασθενής βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό. Είναι η πρώτη ασθενής στη Βόρεια Μακεδονία που βρίσκεται θετική σε αυτόν τον παθογόνο παράγοντα», είπε ο υπουργός Υγείας της χώρας, Βένκο Φιλίπτσε.

Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα στην Ρουμανία
 
Στη Ρουμανία όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βίκτορ Κοστάκε, ένας άνδρας στη νότια περιφέρεια Γκορτζ, που ήρθε σε επαφή με έναν Ιταλό πολίτη, μολύνθηκε με τον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να διακομιστεί σε νοσοκομείο.

Κορωνοϊός: Κρούσματα αισχροκέρδειας στην Ιταλία
 
Στο μεταξύ, στην Ιταλία όπου πολλές πόλεις έχουν τεθεί σε καραντίνα, οι πολίτες σπεύδουν να προμηθευτούν μάσκες προκειμένου να προστατευτούν από τον κορωνοϊό με αποτέλεσμα να παρατηρηθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Στο πλαίσιο αυτό η Οικονομική Αστυνομία (Guardia di Finanza) του Μιλάνου ανακοίνωσε ότι κατάσχεσε εκατοντάδες μάσκες προστασίας, που θα διατίθενταν στην αγορά για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Οι έλεγχοι διενεργούνται από στρατιωτικούς με στόχο κυρίως να καταπολεμηθούν περιπτώσεις με αδικαιολόγητες αυξήσεις τιμών και πωλήσεις προϊόντων κακής ποιότητας, τονίζεται σε ανακοίνωση της Οικονομικής Αστυνομίας του Μιλάνου.
 
Σε παράνομους πωλητές επιβλήθηκαν ποινές, ανάμεσα τους ήταν δύο άνδρες που πωλούσαν μάσκες προστασίας χωρίς το σήμα πιστοποίησης CE σε ορισμένες γειτονιές του Μιλάνου. Ένας άλλος πουλούσε εκατοντάδες φιαλίδια αντιβακτηριδιακού τζελ σε πολύ υψηλή τιμή, του οποίου το περιεχόμενο εξετάζεται σε εργαστήριο.

Εξάλλου, η Guardia di Finanza κατάσχεσε έγγραφα και ηλεκτρονικά δεδομένα από την Amazon και την eBay, στο πλαίσιο έρευνας για τις πωλήσεις σε υπερβολικά υψηλές τιμές μασκών και απολυμαντικών τζελ στο διαδίκτυο, κάτι για το οποίο εξέφρασε ικανοποίηση η ιταλική ένωση καταναλωτών.
 
Πηγή: philenews / iefimerida.gr
?' />
CYmedia Group:   CYtoday,    SportsBreak,    Novosti
Διαβάστε το τελευταίο Newsletter
ΓΙΟΡΤΕΣ
Δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ