Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επεσήμανε την δήλωση του κ. Περδίκη στους δημοσιογράφους αναφορικά με το Κραν Μοντανά και σημείωσε ότι «όπως σας έχει δηλώσει ο κ. Περδίκης, ήταν και ο ίδιος παρών και γνωρίζει καλά τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Κραν Μοντανά και χαρακτήρισε ‘πολιτική αυτοχειρία’ τη συνέχιση και την επιμονή στη θέση ότι δεν είναι η Τουρκία που ευθύνεται για τη διακοπή των συνομιλιών, αλλά η δική μας πλευρά».
 
Ερωτηθείς αν κάποια από τις εισηγήσεις που είχαν τεθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων σήμερα θα εφαρμοστεί, ο Εκπρόσωπος είπε ότι ο Πρόεδρος άκουσε με μεγάλη προσοχή τις εισηγήσεις. «Αντιλαμβάνεστε ότι θα πρέπει να τύχει πιο ενδελεχούς ενημέρωσης από τους αρμόδιους Υπουργούς για να πάρει τις τελικές του αποφάσεις», ανέφερε.

Σε ερώτηση αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συγκαλέσει σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου για το θέμα των μεταρρυθμίσεων, ως η εισήγηση του κ. Λιλλήκα, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είδε με θετικό τρόπο την εισήγηση του κ. Λιλλήκα και σύντομα θα πάρει τις αποφάσεις του».
 
Σε άλλο σημείο, ο Εκπρόσωπος είπε ότι μέσα από τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Σαββίδης, σήμερα διευθετήθηκε συνάντηση της Επιτροπής Δεοντολογίας Αθλητισμού με την Αστυνομία, η οποία έχει ολοκληρωθεί προ ολίγου. Σκοπός της συνάντησης ήταν ο συντονισμός της Αστυνομίας με την Επιτροπή για αποτελεσματικότερη λειτουργία της Επιτροπής και εφαρμογής των προνοιών του περί καταπολέμησης και χειραγώγησης αθλητικών γεγονότων νόμου του 2017.
 
Ερωτηθείς σχετικά ο Εκπρόσωπος είπε ότι η Επιτροπή εφοδιάζεται και θα συνεχίσει να εφοδιάζεται με όλα τα στοιχεία που είναι στη διάθεση της Αστυνομίας για να αναλάβει και η ίδια τον ρόλο που της δίδεται από τον νόμο. «Θα πρέπει να υπάρχει καλύτερος συντονισμός της Αστυνομίας με την Επιτροπή κι αυτό ήταν το θέμα που απασχόλησε τη συνάντηση, όπως επίσης και ο τρόπος εφαρμογής της νομοθεσίας και η ανταλλαγή πληροφόρησης για γεγονότα που θα περιέρχονται στη γνώση είτε της Αστυνομίας είτε της Επιτροπής Δεοντολογίας», κατέληξε ο Εκπρόσωπος.
 
Πηγή: philenews
?' />
CYmedia Group:   CYtoday,    SportsBreak,    Novosti
Διαβάστε το τελευταίο Newsletter
ΓΙΟΡΤΕΣ
Δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ