Μετά την ενημέρωση που έτυχε από τους αρμοδίους και επί την ευκαιρία, έδωσε τα συγχαρητήρια του αλλά και τις ευχαριστίες τόσο του ιδίου όσο και του κόμματος του, στον Διευθυντή του Τμήματος Δασών, στους δασοφύλακες, στους δασοπυροσβέστες, στους εθελοντές και σε όλες τις άλλες υπηρεσίες που συντονίστηκαν. Επίσης συνεχάρη και ευχαρίστησε όσους εργάστηκαν με κίνδυνο την ζωή τους για την κατάσβεση της πυρκαγιάς αλλά και τα ιπτάμενα μέσα και τους πιλότους που ήταν σε μια δύσκολη αποστολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠτΔ: Δεν θα αλλάξει το καθεστώς προστασίας του Ακάμα

Ο κ. Νεοφύτου είπε πως πρέπει όλοι να προστατέψουμε το περιβάλλον γιατί σημείωσε, ύστερα από ενημέρωση που έτυχε, αυτά τα πεύκα για να αναπληρωθούν, ίσως χρειαστούν ακόμη 200 χρόνια. 

"Μια ασυνείδητη ενέργεια, κάποιων ασυνείδητων καταστρέφει τον τόπο μας και δεν πρέπει να το επιτρέψουμε", συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε πως μαζί με όλα τα άλλα πολιτικά κόμματα και με πρωτοβουλίες της κυβέρνησης θα πρέπει να θεσπιστούν αυστηρότατοι κανόνες για την παραδειγματική τιμωρία των ασυνείδητων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αλεξάνδρου: Απευθείας τέθηκε η πυρκαγιά στον Ακάμα

Από εκεί και πέρα, συνέχισε η επόμενη μέρα χαρακτηρίζεται με πολύ δουλειά για το Τμήμα Δασών στην προσπάθεια και την αποκατάσταση της ζημιάς που έγινε. 

Δυστυχώς επανέλαβε ο κ. Νεοφύτου, θα χρειαστούν εκατοντάδες χρόνια για να ξαναζήσουν οι επόμενες γενιές αυτή την ομορφιά σ’ αυτή την περιοχή, όπως την απολάμβαναν οι ίδιοι που γεννήθηκαν στην περιοχή και αναγιωθήκαν.

 

 

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

?' />
CYmedia Group:   CYtoday,    SportsBreak,    Novosti
Διαβάστε το τελευταίο Newsletter
ΓΙΟΡΤΕΣ
Δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ